Rolig och svår apporteringsträning

Igår eftermiddag träffades jag och Susanne i Tinnerö för att träna apportering ihop. Vi tog en promenad i skogen och hittade ett kul ställe att träna markeringar på. Den som kastade stod uppe i en backe så att det blev dolda nerslag. Thone fixade tre av markeringarna lätt som en plätt, men en blev lite lurig när dummiesen landade uppe på en sten. Hon jobbade länge och hade vittring på dummiesen, men hon letade lågt så Susanne fick hjälpa henne.

Sedan gick vi en sväng igen och hittade ett annat roligt ställe där vi lade ut ett sök. Vi stod som på en ö ute på ett fält, och så lade vi dummiesar både på fältet och upp på en kulle på andra sidan av fältet. Det var knöligt och blött och inte helt lätt för hundarna att ta sig fram.

Det blev väldigt tydligt att jag och Thone behöver träna på att hon ska ta sig igenom naturliga väggar, för hon jobbade på bra ute på fältet men hade svårt att ta sig genom buskarna och upp på kullen. Thone blev jättetrött, och vi fick gå fram en bra bit för att jag skulle få upp henne på kullen. När hon väl tog sig upp där plockade hon dummiesen som låg uppe på en sten – så hon lärde sig något nytt av markeringarna.

När vi tränat klart fick Thone och Freja springa lösa, och det tog en stund innan dom insåg att dom var lösa båda två. Då jagade dom varandra ett litet tag, och sedan travade dom omkring tillsammans. Det kändes väldigt skönt att dom kunde umgås lugnt, och inte behövde hålla på och fara omkring och brottas och tugga på varandra.

12 oktober, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: