Redo för Golden Specialen 2017

170811

För 9 år sedan åkte jag hem ledsen och besviken från Golden Specialen och kände att jag aldrig skulle vara med på den igen. Jag var då 23 år och startade på mitt första working test med Thyra, fast att jag knappt hade en aning om vad det var. Det gick jättebra för oss, men på den sista rutan där vi även var det sista ekipaget för dagen så klampade en funktionär in och tjoade i samma ögonblick som jag skickade iväg Thyra. Hon blev förstås tveksam till vad hon skulle göra och vi fick ett par poängs avdrag.

Idag hade jag stått på mig och bett om att få göra om momentet, men det gjorde jag inte då. Thyra ställdes även på utställningen och var med och tävlade om Dual Purpose, där poäng från working testet och utställningen läggs ihop. Innan resultaten var klara var det flera stycken som trodde att Thyra hade vunnit. Även om det inte var mitt mål, så blev jag förstås besviken sen när jag förstod hur viktiga dom där poängen på working testets sista ruta var. Poäng som vi tappade p.g.a någon annan.

I tävlan om Dual Purpose hamnade Thyra på en 4:e placering till slut, en delad 4:e placering. Först ropades vi upp på 3:e placeringen, men sen fick prisutdelningen göras om då de glömt att räkna med en hund. Det fanns inte priser så det räckte till flera hundar på samma placering, så jag och Thyra fick åka hem utan.

Nu, 9 år senare är Thone nybadad och redo för att ställas ut på Golden Specialen på söndag. Mamma ville åka dit i år och undrade om jag ville och kunde följa med, och när vi ändå skulle dit så kände jag att det kunde vara kul att passa på att ställa Thone då. Hon har inte hunnit få tillbaka all päls än sedan hon fällde, men det får gå som det går. Det är ett år sedan hon ställdes och det ska bli kul att se vad hon får för kritik.

11 augusti, 2017 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Redo för Golden Specialen 2017”

  1. Karin:

    Det går säkert bra! Hon ser ju så fin ut 🙂

  2. Annika i Lindby:

    Snygga och duktiga hundar, ni (din mor) föder upp!!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: