Roligt avslut på två härliga dagar

170614Mammas Bacill under syrénen.

Direkt efter att jag hämtat Evelina på förskolan igår så åkte vi och hundarna ut till Hälla. Cattis, som har Thones pappa, bror och Lhines son Nemo, hade bjudit in oss till tjejkväll. Det blev en väldigt trevlig kväll med god mat, vin och efterrätt. Sex vuxna, sex hundar och så lilla Evelina mitt i smeten.

Evelina höll igång fram till 22-tiden, och då sa hon själv till att hon ville sova och somnade på mindre än en kvart i Cattis säng. Vi sov förstås kvar i Hälla, och jag trodde att det skulle bli sovmorgon… men 07.17 vaknade Evelina och ville ha gröt. Hon fick sin gröt och sedan låg vi och tittade på film på min mobil innan mamma och pappa gick upp en timme senare.

Under förmiddagen gick jag, Evelina och pappa upp till Cattis för att hämta min bil, och där blev vi bjudna på fika. Sedan tog jag bilen tillbaka medan pappa gick med Evelina i vagnen, och hon somnade gått på den guppiga grusvägen. Hon fick sitta och sova i vagnen i skuggan, och så drog jag över insektsnätet.

Vi hade ingen brådska hem, för jag ville inte hamna i rusningstrafiken. Mamma var sugen på att träna apportering, så det blev ett litet träningspass tillsammans med Cattis innan vi rullade hemåt. Först kändes det lite onödigt att träna med Thone, eftersom att vi inte har tränat apportering på nästan ett år, men sen bestämde jag mig för att vara med ändå.

Hon fick fyra olika markeringar, och hon löste allihop själv. Två av dom föll bakom horisonten eller hur man kan förklara det, men hon jobbade sig ut. Det var inga tveksamheter utan hon skulle hitta dom där dummiesarna. Hon var jätteduktig, och man kan inte tro att vi inte tränar apportering. När vi är klara med startklass lydnad måste vi komma igång med apporteringen. Det vore ett himla slöseri på en duktig hund annars.

Det finns ju mycket smått och gott man kan träna själv, som jaktfot, stadga, avlämningar vid vatten, dirigeringar och närsök. Tar jag bara tag i det så kanske vi hittar någon eller några här i närheten att träna tillsammans med.

14 juni, 2017 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Roligt avslut på två härliga dagar”

  1. Karin:

    Underbar bild !!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: