Lydnadstävling på Linköpings BK

170608

Idag var det dags för tävling igen, och sedan tävlingen i fredags där vi fick bryta så har jag lagt mest krut på att försöka hitta störningar och jobba upp koncentration och glädje runt dom. Det var en kvällstävling, och idag så förberedde vi oss med en långpromenad på morgonen som vanligt och ett litet träningspass på förmiddagen. Jag hade en ny plan, som innehöll både köttbullar och leksak, och då kändes inte en dag med vila som en god idé.

När jag varit och anmält oss så körde vi ett träningspass med fotgående på parkeringen, där Thone fick köttbullar och kamplek som belöning. Gissa om hon tyckte att det var kul!

På lottningen drog jag startnummer två, och det kändes perfekt! Det skulle bli precis lagom att hinna gå på toaletten efter banvandringen och sedan gå och hämta Thone. Vi värmde upp lite lätt på grusgången och när det första ekipaget gått av planen så kopplade jag loss Thone och belönade ett par ingångar till sidan med kamp. Sen var det dags för oss att gå in på planen.

Följsamheten kändes bitvis riktigt bra! Hon tappade lite fokus emellanåt, och var förstås nyfiken på domaren och skrivaren. Idag tjoade jag till, gjorde en segergest och klappade händerna mellan momenten, vilket även höjde min känsla inne på planen. Resterande moment flöt på jättebra. Vi fick ett litet avdrag för snett sitt på inkallningen, men det kändes som att Thone satt rakt och fint så hon slängde nog in rumpan lite för långt.

Vid hoppet satt Thone väldigt stadigt på andra sidan, så jag fick ge ett dubbelkommando och när hon hoppat över hindret var hon väldigt sugen på att hälsa på domaren men vände snabbt tillbaka. Jag vet inte hur det gick till, hon är väldigt snabb och smidig, men hon gjorde en snabb bakåtsnurr vid min sida innan hon satt sig ner rakt och fint.

Fasen vad bra det kändes, och vilken pigg, glad och stabil hund jag hade med mig inne på planen! Efteråt belönades hon med en rejäl kamplek och hon fick höra hur jävla duktig hon varit. Vilken revansch! Det hade tydligen sett riktigt snyggt ut, för det var det flera stycken som kommenterade under kvällen.

Det blev en lång väntan på prisutdelningen, då vi var fjorton stycken i startklass och sedan var det fem stycken i klass I, men jag var och tjuvkikade på vårat protokoll när jag såg att de blev hämtade nere på planen. Resultatlistan hann komma upp innan prisutdelningen också, och vi vann klassen med 187 poäng och uppflyttning!

Följsamhet 9 Tränger vänster sväng, något långt fram, sitter snett.
Inkallning 9 Sitter snett.
Sitt under marsch 10 Bra!
Apportering 10 Bra!
Fjärrdirigering 10 Bra!
Hopp över hinder 7 DK, avslut lite strul.
Helhetsintryck 10 Trevligt ekipage.

8 juni, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: