Inte riktigt som det var tänkt…

Idag fick Lenny gå upp och skjutsa Evelina till förskolan så att jag kunde ligga kvar och ha sovmorgon, och det blev en rejäl sovmorgon! 12.30 vaknade jag, och jag har nog aldrig sovit så länge förut. Hundarna sov dom också, så de verkade inte lida över den otroligt trögstartade dagen.

Vid 15-tiden, när Lenny åkt till jobbet, gick jag, Evelina och hundarna ut på en långpromenad. Jag tog med en apportbock och torrfoder också så att vi kunde stanna och träna någonstans också. Det var riktigt kallt, ruggigt och blåsigt så det var inget trevligt väder alls, men ett kort pass lydnadsträning blev det med Thone iallafall. Evelina satt snällt och tittade på nummer- och alfabetssånger på min mobil under tiden.

Idag provade jag lite nya grejer i apporteringen, och lämnade Thone sittande med apportbocken liggande nära henne och gick sedan ifrån och kallade in. Berömde och kastade en godis bakom mig när hon greppade apportbocken för att belöna gripandet och sedan få henne att springa mot mig i full fart. Lämnade henne även sittande med apportbocken i munnen och ställde mig bara en liten bit ifrån henne så att hon fick träna på ingångarna.

Jag tror att dom två bitarna vi tränade på idag kommer gå smidigt att sätta ihop sen, för den känns som att vi fick med det mesta som är med i startklassapporteringen. Lite fjärrdirigering blev det också, och så provade jag att göra ett sättande under gång. Hon var lite lugnare i skiftet ligg-> sitt idag och belönades med en boll som jag kastade över huvudet på henne. Sättande under gång är tydligen inget konstigt alls enligt Thone, som duktigt sitter kvar när jag går runt henne.

Lhine låg lugnt bredvid barnvagnen, men Thyra ville gärna få göra något så hon fick springa efter bollen ett par gånger och rulla runt i geggamojan med den i munnen. Hon är inte så ren längre, men känns som en ny hund efter duschen och trimningen. Hon kände nog själv att hon behövde en tillfräschning och har varit både piggare och gladare sedan dess.

Någon trimning av Lhine har det inte blivit än, så hon ser fortfarande ut som en troll och Thone har varken blivit badad eller trimmad. Jag får ta tag i det nästa vecka, för nu väntar tre dagar med jobb och så ska jag och Evelina hinna åka på kalas också.

26 januari, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: