Lite träning igen

Efter tävlingen för 2 1/2 vecka sedan skulle Thyra och Lhine få en liten träningspaus, och den blev lite längre än vad jag egentligen hade tänkt. Idag har vi iallafall tränat lite ute på tomten, och allra gladast blev Thone! Hon har haft en väldigt lång paus, eftersom att något inte var bra med henne efter midsommarhelgen och sedan blev hon väldigt skendräktig. Mycket gnissel, gnäll och inget större intresse för att äta.

Alla tre gick jättefint, även om Thone var lite för het. Hon låg långt fram i fotgåendet, så den nya positionen vi höll på att jobba på var nog helt bortglömd. Vi hade visserligen inte hunnit träna så mycket på den, så det är ju bara att fortsätta pilla med det. Förutom det är det nog dags att ta tag i lite ordförståelse och stadga, så att vi får till läggande- och ställande under gång samt att hon förstår att hon ska ligga och sitta kvar vid platsliggningen och innan jag ropar på henne vid inkallningen.

Thyra och jag körde igenom hennes program i långsamt takt och med många stopp för belöning. Vissa delar behöver vi nog överträna lite, och så har jag tänkt att hon ska få lära sig att jobba på en tasstarget. Det kan nog bli ett bra hjälpmedel för att förtydliga för Thyra var hon ska och var hon ska jobba under den biten av programmet som strulat på de två starterna vi gjort. Om hon får den hjälpen på träning så kanske hon inte blir lika yvig på tävling, utan känner att hon kan och vet.

Med Lhine blev det att träna på de små förändringarna jag gjort i hennes program. Även om dom är små för mig så är dom stora för Lhine och hennes hjärna behöver omprogrammeras för att göra chanserna större att det blir rätt på tävling.

2 augusti, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: