Nu är alla tre igång!

Trots att det i nuläget bara finns fyra tävlingar som vi kan åka på i år, och det är fyra resultat som behövs, så är min plan att försöka kvala till årets SM med både Thyra och Lhine. Risken är ju stor att vi inte lyckas, men jag vill ändå göra ett försök. Det vore iallafall jätteroligt att kvala med Thyra, och då är planen att det får bli hennes sista freestyletävling. Det skulle kännas som ett fint avslut att få visa upp henne, 12 1/2 år gammal, i stora ringen på My Dog 2017 där SM-finalen kommer att vara.

Efter att jag fick hjälp med den sista biten av mitt och Thyras nya program i förra veckan så har vi idag börjat träna mer målmedvetet. Istället för att bara slaska runt så ska det slipas på alla rörelser, vi ska få flyt i alla övergångar och jobba på små delar av programmet innan vi sätter ihop alltihopa till musiken. Thyra tyckte det var mycket roligare att träna idag när hon kände att jag visste vad vi höll på med. Visst, det blev en del fel och vissa grejer sitter inte alls men nu har vi en bild att jobba mot.

Under kvällens träning fick min lilla högtalare följa med, och den ska jag försöka komma ihåg att ta med mig varje gång. Jag hade inte på våran låt, utan lät en radiokanal stå på. Ibland känns det som att Thyra hör lite dåligt och då känns det som en god idé att träna med störande ljud i bakgrunden så att inte det kommer som en överraskning för henne sen på tävling.

Thone fick träna som nummer två, och jösses så laddad hon var. Det passade jag på att utnyttja till tempoväxlingar i fotgåendet och idag var det inga konstigheter när vi växlade över till språng marsch. Vi tränade även stadga inför platsliggning och inkallning, både med retning av boll och att jag stod och ropade en ramsa av ord. När jag ropade inkallningsordet kom hon farande som ett skott, så det verkar sitta bra trots att vi inte tränat på det medvetet. Det är ett ord som jag använder i vardagen också, och som alltid belönas.

Till sist fick även Lhine träna, och hon såg alldeles chockad ut när jag ropade på henne. Hon tyckte att det var jättekul att äntligen få träna på riktigt igen! Vi tränade till musiken på radion, och körde igenom ett par positioner åt olika håll och i olika tempon. Om det inte dyker upp någon passande låt kommer vi köra vårat gamla program, som vi faktiskt inte gjort så många starter med. Det känns väl lite sisådär, men om vi ska få till några starter i år så får det bli så.

Nu ska vi träna varje dag, även om det bara blir korta pass vissa dagar, så att jag, Thyra och Lhine kommer i tävlingsform. Det samma gäller för Thone som har massor att lära innan vi behöver fundera på tävling.

30 maj, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: