Lite rallylydnadsträning

På söndag är det dags för mig och Thone kliva över banden till en rallylydnadsbana för första gången. Även om jag mest har tänkt se det som ett perfekt tillfälle att ge Thone en trevlig upplevelse i tävlingsmiljö så vill vi ju inte komma dit helt oförberedda. Det vore inte snällt, att allt blir helt nytt för Thone, och hänger huvudet med vore det förstås roligt att kunna utföra alla moment.

I lördags satt jag och läste på skyltarna för nybörjarklass och skrev även ner dom på ett papper att ha med ut vid träning. Idag tog vi med oss pappret ut och testade de flesta av momenten. Själva svängarna tror jag inte blir några problem, förutom i språng kanske. Svårast blir nog ställandet från sitt, för det kan hon inte på kommando och när jag visar med handen så vill hon dutta med nosen i den.

Aja, det får gå som det går. Det ska bli roligt att prova på iallafall! Blir det för svårt är det ju bara att bryta. Hon brydde sig inte om konorna jag ställde ut på gräsmatta idag, men hon har ju aldrig sett en rallylydnadsskylt förut, så dom kanske hon vill få inspektera.

Tävlingsdjävulen i mig vill förstås att det ska gå bra, och går det bra så blir det nog att anmäla till några officiella tävlingar i sommar om det finns några i närheten. Jag tycker att rallylydnad är en bra gren att börja med för att få lite tävlingsvana hos hunden, eftersom att man har hunden i koppel och inte behöver oroa sig för att hunden sticker iväg av någon anledning och för att man får prata med och hjälpa hunden. Allting behöver inte vara perfekt.

26 april, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: