Fjärde tillfället på valpkursen

Thone var jätteduktig på valpkursen idag med, trots att en av övningarna faktiskt ställde till det lite i huvudet på henne. Vi fick börja med en kontaktövning idag, där vi skulle sitta ner och lägga en godis på golvet. Man skulle hålla med handen på valpens bröstkorg och vänta ut ögonkontakten, och Thone försökte smita förbi, slog med tassen över min arm och provade att lägga sig ner eftersom att vi har tränat på lägganden sedan förra tillfället.

Hon gav mig en snabb blick till slut, men verkade inte riktigt förstå den snabbaste vägen till att få ta godisen. Jag provade att hålla i halsbandet istället för att slippa den där tassen hon slog med, och då gick det lite lättare. När jag dessutom sa ”Varsågod!” lite lugnare så förstod hon vad jag var ute efter. Glad röst till glad valp blev lite kaos.

Förutom kontaktövningen så fick vi göra tre olika lekövningar och prova på hanteringsövning. Jag kommer fortsätta med hanteringsträningen här hemma, för Thone kan inte vara still och ska hjälpa till med sin mun vad man än gör i princip. Det vore ju skönt om vi kunde få till en stillsammare kloklippning, och att försöka trimma henne själv är inte ens att tänka på i nuläget. Det går knappt att klippa av pälsen på svanstippen…

Vi gjorde två av de tre olika lekövningarna, för den ena kändes lite för rolig för Thone. Hon är inte den som tackar nej till lek om man säger så. Den ena vi gjorde var byteshandel, och den kör vi redan med här hemma. Vi lekte med en kampleksak, som jag sedan släppte och så plockade jag fram en till likadan som vi lekte med istället. Jag gjorde på samma sätt med Rhiva när hon var liten, och hon kom alltid tillbaka med allt i full fart.

Sedan gjorde vi en övning där jag höll Thone i halsbandet, kastade iväg en leksak och sedan släppte henne så hon fick springa och ta den. Även där använde jag byteshandeln, och plockade fram leksak nummer två när hon plockat upp den som jag kastat iväg.

Nu är det bara två tillfällen kvar på kursen, och det känns faktiskt lite trist.

3 november, 2015 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: