Inomhusträning

Idag var det dags att åka till Dog & People för att hämta mat till Thyra. Den här gången hade jag packat träningsväskan så att vi skulle kunna passa på att träna i deras inomhushall ifall den var ledig. I sponsringen från dom ingår att jag får träna där hur mycket jag vill, men hittills har jag inte utnyttjat det särskilt flitigt… Det får det bli ändring på!

Hallen var ledig, så det blev lite träning för alla tre. Rhiva fick börja, och eftersom att det var länge sen vi var där så började vi med att bara gå ett varv inne på mattan och sedan drog jag fram en leksak när Rhiva bjöd på fin kontakt. Sedan gick vi ut från planen igen och gjorde den enkla fokusövningen som Birgitte visade i helgen.

Rhiva blev snabbt trött, så efter ett par minuter fick hon hoppa in i bilen och vila en stund. Näst på tur var Lhine, som också fick gå ett varv inne på mattan innan vi började träna. Lhine var lite fjantig senast vi tränade, så jag visste inte riktigt på vilken nivå jag kunde lägga träningen idag. Vi provade iallafall på Birgittes nostargetövning, och det var en jättekonstig övning tyckte Lhine.

Hon bjöd på alla möjliga konster och verkade inte alls förstå att det kunde vara så enkel som att dutta ner nosen på mattes hand. ”Ska jag lägga mig snabbt? Sätta mig snabbt då? Backa? Snurra? Tassen? Hopp-stå? Ehm..?”. Lhine var iallafall på ett väldigt gott humör så vi kan nog träna på som vanligt igen.

När det var Thyras tur så fick inte hon kliva in på mattan, utan jag tänkte att vi skulle testa och se om fokusövningen kunde förbättra ingången på planen. Det blev världens skillnad! Thyra gick jättefint vid sidan med full kontakt, så det blev superbelöning efter ett par meter.

Vi tränade sedan lite på vår så kallade solfjäder och så började vi träna lite på en ny rörelse som jag hoppas att vi kan peta in för att få lite mer variation på ett ställe där vi gör samma sak under en längre sträcka. Thyra tyckte att det var jättesvårt när jag bad henne göra något helt annat än vad hon är van vid. Enligt henne blev det nog jättefel, men med mycket klick och godis ska jag nog få henne att köpa min nya idé.

När jag kände att Thyra var färdigtränad för idag så fick Rhiva köra ett litet pass till. Vi började med fokusövningen igen och sen körde vi igång. Energin var påfylld så vi hann med ganska mycket. När vi började bli klara kom Eva och gjorde oss sällskap. Passade på att utnyttja den störningen och lade in fokusövningen igen. Funkade väldigt bra! Ska verkligen försöka komma ihåg att alltid börja varje träningspass med den övningen, och även jobba med den ihop med störningar.

27 augusti, 2013 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Inomhusträning”

  1. Nina o gyllenpälsarna:

    Fokusövningen låter jätteintressant! Är det ngt du kan dela m dig av? Vore kul att testa den på min lilla vilda innan ingång på planen.

  2. Sara, Tosse och Vittra:

    Ja, vad är det för fokus övning?

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: