Röriga tankar

Kursen hos Heléne innebär en hel del tänkande för oss förare, och då blir allting genast väldigt mycket svårare för mig. Igår trodde jag att jag hade koll på de där lek- och grundövningarna som vi ska jobba på, vad de innebar och vilka kommandon jag skulle använda, men idag när jag skulle gå ut och träna med Rhiva så var allt bara ett enda stort trassel i mitt huvud. Alla fina ord, så som belöningssignal, låter dessutom som kinesiska.

Iallafall så har jag funderat lite över mina kommandon ”Look!” och ”Get!” Dels om de kommer kännas rätt i munnen, och när det egentligen är tänkt att jag ska använda dom. Jag kommer behålla orden som jag valt, det var ju ändå de första som kom upp i mitt huvud, och sen har jag mailat en massa konstiga frågor till Heléne och tror att jag har lite bättre koll på läget nu.

Har även insett att jag måste fundera över vad jag ska ha för belöningsord, för jag rabblar allt möjligt som betyder allt och ingenting. Det är verkligen ingen ordning alls på mig! Jag blandar verkligen hur många ord som helst hej vilt och om varandra. Värsta jävla mundiarrén! Stackars hundar som får lyssna på mig, och inte har en aning om ifall de bara får en bekräftelse på att de gör rätt eller om de får springa och ta externbelöningen.

Nej, jag måste sätta mig ner någon dag och skriva en lista över belöningsord och vad de ska betyda. Just nu använder jag ju självklart samma ord både i vardag och träning, och det vill jag också försöka ändra på. Jag skiljer ju på andra ord, så som vänta/stanna, ligg/lägg, hit/häråt, apport/bära…

Tänkt vad svårt det blir när man tänker till!

22 maj, 2012 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Röriga tankar”

  1. Emma o Sasha:

    Haha, just det där med kommandon kan man verkligen röra till det med, plus att det är så himla svårt att vara konsekvent med att alltid säga sitt ord.

  2. Åsa o Kaia:

    Eller hur! Jag tänker nog använda CHECK för ditt LOOK och Helenes UT… Gillar hur det låter. Lite som Varsågod, som är mitt andra ”skicka på extern”. Sen har jag ”ta den” för belöningar som tex kastas iväg synligt. Sen har jag ”JA” åxå, som i ”jag har nåt som du kan få”

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: