Planerad träning


Mobilbild tagen genom ett pyttelitet kikhål.

Nu är jag och Lhine riktigt flitiga med träningen! I söndags satte jag mig och skrev snabbt ner ett träningsschema för den här veckan. Tre moment per dag (plus gruppmomenten två dagar), och så har jag även skrivit upp var vi ska träna.

Igår blev det träning här hemma på gräsplanen utanför. Vittrings- och dirigeringsapportering samt inkallning. Vittringsapporteringen blev kanonbra! Skickade Lhine två gånger, och första gången såg hon inte pinnarna utan sprang över dom och fick leta sig tillbaka. Skönt att vi har fått prova på det lilla problemet, och att hon löste det själv. Det blev rätt pinne båda gångerna, och jag belönade henne på vägen in.

Dirigeringsapporteringen går sakta framåt, både själva dirigeringarna och avståndet mot konen. Snart är vi uppe på halva avståndet. Vi jobbar fortfarande med snabba starter och tempo i inkallningen, och även där går det framåt.

Idag åkte vi till bruksa direkt efter jobbet. Rutan, metallapportering, fritt följ och gruppmomenten stod på schemat. Började med att ställa upp rutan och lägga ut belöningsburken bakom en liten jordhög som blivit upplogad under vintern, och gick sedan och hämtade Lhine. Ställde henne vid konen och gick ut och visade med handen vid jordhögen. Gick sedan och ställde mig vid utgångspunkten och skickade Lhine, som sprang raka vägen in i rutan. Hon saktade av vid den punkt där targeten borde ha legat, men innan hon hann stanna ropade jag ”Bra! Varsågod!”, och visade att hon skulle fortsätta ut genom rutan och leta efter sin belöningsburk.

Gjorde två skick till innan det fick räcka för idag. Därefter blev det metallapportering, som blivit så svårt enligt Lhine. Idag fattade hon inte ens varför hon skulle springa ut och ta den. Provade att låta henne få plocka upp den från marken ett par gånger och belöna gripandet, och då blev den genast mer intressant. Gjorde även så att jag ställde ut belöningsburken bakom oss, vilket också gav bättre resultat. Efter att Lhine greppat och vänt upp mot mig igen fick hon springa och ta burken. Sedan fick hon ta ett galoppsprång, två galoppsprång o.s.v…

Fria följet började trögt, men blev riktigt bra till slut. Tränade på höger- vänster- och helt om marsch. I början krockade vi åt vänster, och så släppte Lhine vid höger- och helt om marsch. Fick till flera fina svängar och vändningar innan vi avslutade med gruppmomenten, där Lhine satt och låg så fint. Klurig, bra och rolig träning!

12 april, 2011 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: